خواص دارویی
چای به هضم غذا کمک می کند و ضد نفخ است، ولی خوردن آن با معده خالی مضر است.
تشنگی فراوان را رفع می کند و افزایش دهنده ادرار است.
تقویت کننده اعصاب است و بسیاری از سردردها را تسکین می دهد. قوای فکری را تقویت می کند و باعث تمرکز بیشتر حواس می شود.
محرک قلب است و تا حدی کلسترول خون را کاهش می دهد. به عقیده بعضی از دانشمندان چای از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
تذکر:
نوشیدن چای بسیار مثل هر نوشیدنی داغ دیگر بسیار مضر بوده و ممکن است به گلو آسیب رسانده و حتی موجبات ابتلا به سرطان را فراهم کند.
چون مصرف چای ترشح اسید معده را تحریک می کند، اشخاص مبتلا به زخم معده بهتر است در مصرف ان احتیاط نمایند و آن را با اندکی شیر وشکر مخلوط کنند.
افرادی که مبتلا به کم خونی هستند و کودکان نباید در نوشیدن چای زیاده روی کنند.
زیاده روی در مصرف ان ممکن است ایجاد عوارضی مانند کم خوابی و یبوست کند.
منبع: فرهنگ داروهای گیاهی
نویسنده: دکتر ذبیح الله حسن زاده