خواص دارویی پیاز
دارای ویتامین های A,B,C و املاحی مانند کلسیم و سدیم و پتاسیم است.
یک آنتی بیوتیک و ضدمیکروب طبیعی است و به خوبی میتواند بسیاری میکروب های بیماریزا را از بین ببرد. پیاز را داروی سرماخوردگی می دانند، چون بسیار خلط آور است و با ایجاد سرفه موجب خروج اخلاط از سینه می شود.
تعریق را افزایش داده و در دفع سمومات بدن در موارد امراض عفونی تاثیر خاصی دارد.
برای قلب و دستگاه گردش خون مفید است و از راههای مختلفی در کاهش بیماری قلبی عروقی موثر است. به عنوان یک ماده ضد انعقاد خون به خوبی با لخته شدن خون مقابله می کند. بعلاوه کلسترول خون را بنحو قابل توجهی کاهش می دهد.
افزایش دهنده میزان ترشح ادرار و خد کننده سنگ کلیه است.
آب پیاز یا پیاز خرد شده سوزش محل نیش حشرات از قبیل زنبور را تسکین می دهد.
تهیه کرم زیبایی پوست با استفاده از پیاز
سه عدد پیاز را رنده کرده ، کاملاً نرم میکنند و در حرارت ملایم با کمی روغن میپزند. در موقع پختن آن را به طور مداوم هم میزنند و یک قاشق عسل و یک استکان گلاب و یک فنجان شیر به آن می افزایند. وقتی تمام اجزای ذکر شده به خوبی مخلوط شد، می توان آن را بر نقاط پرجوش صورت، بر بثوارت جلدی، لکه های نارنجی پ.ست و شقاق پوست مانند کرم مالید.
رفع بوی پیاز و سیر
برای رفع بوی پیاز و سیر به چندین طریق می توان عمل کرد، مثلاً با چند قطره اسانس سنبل ختانی، با جویدن جعفری یا خوردن تدریجی یک سیب رنده کرده و چند قاشق عسل و یا جویدن چند دانه قهوه بعد از غذا و سرانجام موثرتر از همه، جویدن یک قاشق دانه ی رازیانه که بوی پیاز و سیر را ضعیف تر و آن را به کلی از بین می برد.
تذکر
زیاده روی در مصرف پیاز ایجاد نفخ و تشنگی می کند.
خوردن پیاز برای کسانی که معده ضعیف دارند و به زخم معده مبتلا هستند ضرر دارد. بویژه روی لایه های پیاز را ورقه های بسیار نازکی پوشانده است که مصرف خام ان عمل هضم را دشوار می کند. پیاز پخته بای هضم مناسب است و عوارض گوارش ایجاد نمی کند.
پیاز خام میکروب ها را به سرعت به خود جذب می کند، به همین خاطر بلافاصله قبل از مصرف ان را پوست کند و از نگهداری پیاز پوست کنده خودداری نمود.
منبع : فرهنگ گیاهان دارویی (نویسنده: دکتر ذبیح الله حسن زاده)