خرفه (نام ترکی: جنجلق) بصورت خودرو در حاشیه مزارع می روید و معمولاً به صورت پخته شده استفاده می شود. تخم های سیاه رنگ خرفه در شیرینی پزی کاربرد دارد.
خواص دارویی:
در برگ های خرفه مقدار قابل توجهی ویتامین های B و C و املاح منیزیم، آهن، آلومینیوم، منگنز، پتاسیم و سدیم موجود است.
تصفیه کننده خون است.
ترشح ادرار را افزایش می دهد و در خرد کردن سنگ مثانه و کلیه نقش دارد.
تسکین دهنده برخی ناراحتی های گوارشی نظیر نفخ و ایجاد سوزش در معده است.
شیره گیاه یا له شده آن مرهم مناسبی برای جای نیش حشراتی مثل زنبور و رفع ورم های پوستی است.
تذکر: به عقیده برخی متخصصان زنان باردار نباید خرفه مصرف کنند.