گیلاس سرشار از ویتامین C و دارای انواعی از ویتامین B و همچنین مقاری پیش ویتامین A (کاروتن) و برخی عناصر از قبیل آهن و کلسیم می باشد.
گیلاس عطش را تسکین می دهد و ادرار آور است. به ویژه دم کرده دم گیلاس ادرار را به شدت افزایش می دهد و مصرف ان برا مبتلایان به بیماری های سنگ کلیه و مثانه بیار مفید است. البته بهتر است افراد مبتلا به بیماری های فوق ، قبل از مصرف دم کرده دم گیلاس با پزشک معالج خود مشورت کنند.
دم گیلاس را در سایه خشک کرده، جهت تهیه دم کرده از آن استفاده می کنند. دم گیلاس چندین خاصیت درمانی را حفظ می کند. برای تهیه کردن دم کرده، دم گیلاس را به مدت یک روز در آب قرار می دهند تا نرم شود و در صورت لزوم تکه تکه می کنند. یک مشت کوچک از این خیسانده را در یک لیتر آب دم کرده، روزانه سه تا چهار فنجان از آن می نوشند.
آب گیلاس برای درمان ناراحتی های هاضمه و کبد و کم خونی مناسب است.
تذکر:
از خوردن آلبالو و گیلاس بلافاصله بعد از غذا خودداری شود، چون مانع هضم سریع و آسان غذا می شود.